Masser af penge at spare på økologi

,

af

Der er en del penge at spare for danske økokunder, hvis de ser sig godt for, før de handler fødevarer. Det skriver Søndagsavisen, der har foretaget et pristjek af 24 økologiske varer på tværs af 12 supermarkeder.

Fra den billigste kurv i Lidl til den dyreste på netbutikken Nemlig.com er der 124 kroners forskel. Og det er markant, når man sammenligner med lignende pristjek på discountvarer, hvor der ofte kun er 35-50 kroners forskel på den dyreste og den billigste kurv.

– Det, der tiltrækker den økologiske forbruger, er først og fremmest udvalget af økologi. Prisen betyder selvfølgelig også noget, men det brede udvalg er vigtigere, siger Flemming Birch, ekspert i detailhandel hos Birch og Birch Consumer­trends.

Til Søndagsavisen forklarer han, at butikkerne ikke er nødt til at positionere sig lige så kraftigt på økologipriser, som de skal med mel, mælk og andre konventionelle basisvarer, som forbrugerne kender prisen på.

Hos Nemlig.com ærgrer man sig over at ende i den tunge ende af pristjekket.

– Vi er overraskede over resultatet. Pris, kvalitet og økologi har enorm høj prioritet for os, og derfor har vi inden for økologisk frugt og grønt blandt andet det største udvalg i Danmark med mere end 100 forskellige varer, siger Henrik Hjorth, viceadministrerende direktør hos Nemlig.com.