To mænd dømt for organiseret indbrud og tyveri

af

Foto: Republica / Pixabay
Foto: Republica / Pixabay
Retten i Esbjerg idømte i dag to mænd fra Esbjerg på 26 og 34 år henholdsvis 2½ og 3 års fængsel for organiseret indbrud og tyveri.

De to var tiltalt for 50 forhold af tyveri, indbrud og hæleri af særlig grov beskaffenhed. Deres udbytte bestod i blandt andet værktøj, arbejdsredskaber og maskiner, men også designermøbler. Tingene er stjålet rundt omkring i en stor del af Jylland. De to erkendte sig delvist skyldige i tiltalerne.

Opklaringen er et resultat af Syd- og Sønderjyllands Politis målrettede fokus på at forebygge og opklare indbrudskriminalitet. Sagen er efterforsket af en særlig Task Force Indbrud i Esbjerg, som i efteråret 2015 fik oplysninger, der henledte opmærksomheden på de to mænd. Det førte til, at de to blev anholdt den 17. december 2015.

I forbindelse med anholdelsen foretog Syd- og Sønderjyllands Politi med kendelse fra retten ransagning af fem adresser i Esbjerg-området. Her blev der beslaglagt omkring 400 genstande, man formodede var stjålet. Gennem en længerevarende og målrettet efterforskning kunne Task Force Indbrud knytte en stor del af de beslaglagte koster til gerningssteder.

Retten lagde ved udmålingen af straffen vægt på, at der var tale om organiseret indbrudskriminalitet.

De to mænd valgte at modtage dommen. De to mænd skal forblive varetægtsfængslede, indtil afsoning kan finde sted. Den del valgte de at kære.