To stærke doubler udtaget til OL

af

Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer, der tilsammen udgør to af verdens bedste badmintondoubler, er blevet udtaget til OL i Rio.

DIF’s bestyrelse har udtaget badmintonspillerne Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer til OL på baggrund af en indstilling fra Badminton Danmark. De skal tilsammen repræsentere Danmark i damedouble og mixeddouble. Den gennemgående figur i de to par er Christinna Pedersen, der bogstaveligt talt kommer på dobbeltarbejde. Hun skal sammen med Joachim Fischer forsøge at gentage bedriften fra OL i London, hvor parret vandt medalje (bronze), og hun udgør også halvdelen af damedouble-parret sammen med Kamilla Rytter Juhl. De to kom til kvartfinalen i London.

Christinna Pedersen er dog ikke bange for at det blive offer for et for hårdt program.

– Jeg kan godt blive træt, når jeg spiller mange kampe, men så har jeg heldigvis to af verdens bedste partnere, som er gode til at tage over og hjælpe. Gennem årevis af træning og masser af kampe har vi vænnet os til situation, og vi har fundet en rigtig god løsning, siger Christinna Pedersen.

Damedoublen ligger nummer fem på verdensranglisten, mens mixeddoublen ligger nummer fire i verden. Christinna Pedersen understreger, at de to konstellationer er helt lige til OL.

– Nogle gange er det damedoublen, der klarer sig bedst, og nogle gange er det mixeddoublen. Det er på forhånd umuligt at spå om, og i Rio bliver der ikke sparet på hverken det ene eller andet par. Jeg får forhåbentligt travlt, og det er helt fint, siger hun.

Gode minder fra London
Christinna Pedersen har kun gode minder fra OL i London, hvor hun var debutant, og hun glæder sig meget til at opleve den særlige OL-stemning igen.

– Den stemning, der er i atletbyen, finder man ingen andre steder, og den forplanter sig i en. Vi er selvfølgelig en badmintongruppe, men vi hører også sammen med alle Danmarks atleter. Det er sjovt at følge de andres forberedelser og holde med og heppe på dem, når de er i aktion.

– Jeg kan allerede mærke, at jeg får sommerfugle i maven, men nu har jeg prøvet det en gang før og hviler derfor mere i mig selv. Jeg føler mig helt vild klar til OL, siger Christinna Pedersen.

Ved OL i London var badmintonkonkurrencerne nogle af de første på OL-programmet. Denne gang begynder de først den 11. august – knap en uge efter, at ilden bliver tændt i forbindelse med indmarchen på det berømte fodboldstadion Maracanã.

– Det betyder, at vi heldigvis har mulighed for at deltage i indmarchen, hvilket vi ikke kunne i London. Det glæder jeg mig meget til, siger hun.

Konstellationen Mathias Boe og Carsten Mogensen har via en ottendeplads på verdensranglisten sikret Danmark en nationsplads i herredouble. På grund at det lange skadesforløb, som Carsten Mogensen har haft som følge af en hjerneblødning tilbage i februar, giver badmintonforbundet sig lidt ekstra tid, inden det indstiller, hvem der skal have den danske plads i herredouble.