Myndighederne blæser til kamp mod farlige kopier – i København

af

I dag er det “Verdens Anti-Piratkopieringsdag” og i den anledning blæser Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser og Danish Anti-Counterfeiting Grouper-ehvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen til kamp mod farlige kopi-varer.

Kosmetik, tøj, gadgets, lædervarer og legetøj til spotpris. Mange fristelser venter forude for ferierejsende danskere. Men fylder man rejsekufferten op med kopivarer, risikerer man sit helbred. Ifølge erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen risikerer man sågar at støtte kriminelle organisationer og terror:

– Selv om kopivarer er billige, kan prisen i sidste ende vise sig at være meget høj. Falske varer kan være af en dårlig kvalitet og indeholde sundhedsskadelige stoffer, og man risikerer at støtte kriminelle organisationer, der benytter pengene til at finansiere andre kriminelle aktiviteter som handel med narkotika, våben og mennesker – og endda terror. Samtidig koster handel med kopivarer mange arbejdspladser og tabte indtægter for vores virksomheder. Alene i Europa går adskillige hundrede tusinde arbejdspladser tabt på grund af den massive handel med kopivarer. Så omkostningerne for samfundet er enorme, hvis man ikke ser sig godt for, siger
erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Aktioner, men kun i København
I dag vil der i anledning af “Verdens Anti-Piratkopieringsdag” blive afholdt en række aktioner i København. Bl.a. i Københavns Lufthavn, på Hovedbanegården og på flere metrostationer, hvor folk fra bl.a. Lægemiddelstyrelsen, SKAT, Patent- og Varemærkestyrelsen, Fødevarestyrelsen, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet vil informere danskerne om farerne ved at købe kopivarer.

Der er ikke aktioner andre steder i landet, fremgår det af programmet fra Erhvervs- og Vækstministeriet.