​To unge mænd kendt skyldige i flere røverier

af

To unge mænd er i Retten i Roskilde blevet kendt skyldige i flere røverier mod Dagli’ Brugsen.

En 22-årig mand fra Roskilde blev i går idømt 3 års fængsel for at have begået 4 røverier mod Dagli’ Brugsen i bl.a. Roskilde, Lejre og Holbæk. Hans medgerningsmand på 22 år blev idømt 2 år og 9 måneders fængsel for at have medvirket i 3 af røverierne.

”Anklagemyndigheden og politiet er meget tilfredse med resultatet”, udtaler anklagerfuldmægtig Koray Ufuktan Er.

Iført masker og bevæbnet med en hardball-pistol og et koben begik de to unge mænd i perioden mellem den 8. november 2015 og 2. december 2015 i alt 4 røverier mod Dagli’ Brugsen. De to unge mænd blev ligeledes dømt for at have forsøgt at begå yderligere to røverier mod Dagli’ Brugsen, der mislykkedes på grund af politiets observationsposter.

– Politiet konstaterede hurtigt et mønster i røverierne, der alle var begået mod Dagli’ Brugsen omkring lukketid. Det medførte, at Midt- og Vestsjællands Politi den 7. December 2015 bl.a. tog observationspost ved Dagli’ Brugsen i Undløse, hvor de tiltalte blev anholdt på grund af deres mistænkelige adfærd, udtaler anklagerfuldmægtig Koray Ufuktan Er.

Sagen verserede i 4 dage ved Retten i Roskilde, hvor adskillige familiemedlemmer og venner til vidnerne mødte op for at vise deres støtte:

– Der er tale om en alvorlig sag, der naturligvis har haft store konsekvenser for mange af de unge ansatte i Dagli’ Brugsen, der efterfølgende har haft svært ved at gå på arbejde, udtaler anklagerfuldmægtig Koray Ufuktan Er.

De to unge mænd, der har levet størstedelen af deres opvækst i Danmark, blev betinget udvist til henholdsvis Irak og Iran.