Politibetjent affyrede skud ved rockerklub

af

En politimand fra Københavns Vestegns Politi trak torsdag aften sin pistol og affyrede et varselsskud i forbindelse med en politiaktion ved rockergruppen No Surrenders klubhus i Brøndby.

Episoden fandt sted omkring kl. 23.45 da en hundepatrulje fra Københavns Vestegns Politi forsøgte at standse en bil med fire passager på Vallensbækvej mellem Vallensbæk og Brøndby. Patruljen havde fattet interesse for bilen, fordi den var af samme farve og bilmærke, som en mulig gerningsbil, som var set i forbindelse med skuddrabet på Frederiksberg kort forinden.

Men i stedet for at holde ind, forsøgte bilen at køre fra hundepatruljen, der straks optog forfølgelsen.

Eftersættelsen endte foran No Surrenders klubhus på Lyngager i Brøndby.

Her forsøgte flere personer, der alle bar rygmærker, at forhindre politiet i at nå frem til de fire personer i bilen og der opstod tumult, idet en gruppe personer omringede patruljen. Da politifolkene følte sig truet og set i lyset af at de mistænkte personer i flugtbilen kunne have forbindelse til skyderiet på Frederiksberg, valgt den ene betjent af afgive varselsskud op i luften. Derpå blev de alle befordret til at lægge sig ned på maven. Herefter blev personerne og bilen undersøgt, uden at der blev fundet våben eller andet. I alt 10 personer blev anholdt.

Tre af disse blev sigtet efter straffeloven §119, for at have forsøgt at forhindre politiets arbejde, samt en række overtrædelser af færdselsloven.