Straksdom til fire rumænske indbrudstyve

,

af

Kort og kontakt – sådan gik det, da fire rumænske mænd søndag blev fremstillet i grundlovsforhør og blev idømt en straksdom på 30 dage og et indrejseforbud på seks år for indbrud.

De fire mænd, der er 22 til 34 år gamle, blev anholdt klokken 02.20 natten til søndag i Korsør efter at politiet ved midnatstid havde fået en anmeldelse fra et vidne om, at der holdt en mistænkelig udenlandsk BMW på Boeslunde Byvej i Boeslunde ved Slagelse.

Arkvifoto: succo / Pixabay

Politiet tjekkede bilen, hvor der sad en 18-årig rumænsk kvinde, som forklarede, at hun ventede på sine kammerater, der var ude at lede efter noget vand.

Klokken 02.09 ringede en borger til politiet og fortalte, at der var ankommet fire mænd på cykler, og at de herefter var kørt fra stedet i bilen.

Politiet standsede BMW’en på Tårnborgvej i Korsør, og politibetjentene fandt en bærbar pc, to tablets og en telefon i bilen, som viste sig at stamme fra et indbrud, der var sket tidligere på natten i et hus på Grønhøjvej.

De fire mænd i bilen blev sammen med den 18-årige kvinde anholdt og sigtet for indbruddet, og de blev også sigtet for tyveri af cykler, for de cykler, der var ankommet til bilen på, var stjålet fra en ejendom på Boeslunde Byvej.

Den 18-årige kvinde blev løsladt af retten, mens de fire dømte fortsat er varetægtsfængslet efter udlændingelovens bestemmelser.