I dag blev der rejst tiltale mod otte personer og Aller Media A/S i SE & HØR-sagen.
– At vi i dag vedkender os ansvaret for anvendelsen af de ulovlige metoder på SE og HØR sker i forlængelse af, at anklagemyndigheden er kommet frem til den samme konklusion som os omkring de faktiske forhold i sagen. Dette ansvar ser vi som en helt essentiel del af vores oprydningsproces samtidigt med, at vi anerkender konsekvenserne heraf. Jeg skal endnu engang stærkt beklage overtrædelserne på SE og HØR over for de berørte eksterne parter og ser frem til, at vi nu kan se en afslutning på sagen, siger Aller Medias adm. direktør Pål Thore Krosby.
Efter at Aller Media A/S vedkender sig de ulovlige forhold på SE og HØR i perioden fra 2008 til 2011, afventer selskabet, at domstolene fastsætter den bøde, som virksomheden skal betale.
– Vi har som selskab en forpligtelse til at få ryddet op og sikre, at noget lignende ikke kan ske igen. Endvidere har sagen påvirket koncernen siden 2014, og af hensyn til både vores medarbejdere og forretning ønsker vi at medvirke til, at sagen bliver afsluttet, siger Pål Thore Krosby, der samtidigt finder det tilfredsstillende, at situationen er uændret i forhold til de ledelsesmæssige dispositioner, som Aller Media A/S gennemførte kort efter sagens begyndelse.
– Tilbage i 2014 foretog vi på baggrund af den eksterne, uvildige undersøgelse en grundig samlet vurdering af hvilke kriterier, der var afgørende for og havde konsekvenser for den enkeltes ansættelsesforhold. Det handlede overvejende om, hvorvidt man havde haft ledelsesansvar, været aktivt medvirkende til eller havde haft specifik viden om de ulovlige forhold. Sammenstillet med de principper og standarder, vi ønsker at drive virksomhed efter, fik det dengang en række personalemæssige konsekvenser. Da politiets efterforskning ikke har frembragt nye væsentlige oplysninger, ser vi ingen anledning til at disponere anderledes, her hvor vi står i dag, siger Pål Thore Krosby.
Slut med ulovlige metoder
Samtidig med, at Aller Media A/S fik gennemført en ekstern undersøgelse, blev der lavet en handlingsplan for, hvordan koncernen kunne sikre sig mod, at der igen blev benyttet nogen former for ulovlige metoder. Handlingsplanen var implementeret i slutningen af september 2014 og indeholdt en række fokusområder, der var en kombination af både nye initativer og en styrkelse af eksisteren regler og procedurer.
– Ingen skal være i tvivl om, at Aller Media ønsker at være en ansvarlig virksomhed, der overholder gældende lovgivning, og som opererer med respekt for omgivelser, samfund, konkurrenter og kunder. Derfor er det også dybt beklageligt, at sagen tilbage i 2014 viste, at det var nødvendigt få styrket vores interne kontroller og gjort vores ledelseskodeks og principper endnu tydeligere. Som en del af handlingsplanen gennemgik og skærpede vi blandt andet vores redaktionelle retningslinjer og Code of Conduct på alle niveauer i koncernen. Dertil indførte vi en whistleblower-ordning og reformerede SE og HØRs redaktionelle profil, siger Pål Thore Krosby.