Dobbeltdrabet i Sorø: 23-årig idømt livstid

,

af

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
I dag blev en 23-årig mand kendt skyldig i dobbelt manddrab og hans 20-årige ven blev kendt skyldig i at have hjulpet med at skaffe ligene af vejen.

Den 12. september sidste år blev 50-årige Jan Lindskov fra St. Merløse og 45-årige Søren Ertmann fundet dræbt i en grusgrav ved Sorø.

Den 23-årige havde aftalt at mødes med Jan Lindskov natten til lørdag den 12. september i anledning af et mellemværende.

Tidligt om morgenen så et vidne en brændende bil ved Kalundborgvej i Sorø og da brandvæsnet kom frem til stedet, fandt man ligene af to mænd inde i bilen. De to mænd blev senere identificeret som Jan Lindskov og Søren Ertmann.

Politiets efterforskning førte til, at den 23-årige og den 20-årige blev anholdt et døgn senere.

Fingeraftryk og blod afslørede drabsmand
Den 23-årige har ved retten forklaret, at der var en anden, som havde affyret de dræbende skud. Men den forklaring afviste retten med henvisning til de tekniske beviser.

Den 23-åriges fingeraftryk er fundet på aftrækkeren og skæftet på den pistol, som blev brugt til dobbeltdrabet, ligesom der blev fundet krudtpartikler på den 23-åriges hænder og tøj, samt blod fra Søren Ertmann på hans bukser.

Den 20-årige mand udpegede under retssagen den 23-årige kammerat som drabsmanden. Og et af beviserne var en videoseksvens, som den 20-årige havde optaget med sin mobiltelefon, da de to unge mænd mødtes med deres ofre. På sekvensen kan man høre, at der affyres i alt seks skud.

Satte ild til bil og ofrer
Den 23-årige erkendte at han havde antændt den Mercedes, som Jan Lindskov og Søren Ertmann var kørende. Den blev sat i brand, med ligene af de to mænd i. Han sagde også, at han var alene om det, men det mente retten ikke.

Den 20-årig havde nemlig tidligere til politiet og senere i grundlovsforhøret forklaret, at han havde deltaget men været under pres og påvirket af stoffer, ligesom han også havde forklaret under grundlovsforhøret, at han havde givet kammeraten sin nylon-tshirt som derefter var blevet brugt til at antænde bilen med.

På lydoptagelsen, som den 20-årige selv havde optaget, tilbyder han to gange sin hjælp med at sætte ild på bilen.

Retten valgte at lægge den 20-åriges tidligere forklaringer til grund.

Efter dobbeltdrabet var de to unge mænd taget til Jan Lindskov ejendom i St. Merløse i et forsøg på at tilegne sig værdier.

Livstid til drabsmand
Retten idømte den 23-årige fængsel på livstid og hans 20-årige kammerat blev idømt 6 måneders fængsel.

Den 23-årige ankede med det samme dommen til frifindelse, subsidiært strafnedsættelse og indvilgede i at forblive varetægtsfængslet.

Den 20-årige udbad sig betænkningstid vedrørende anke. Da han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i september, blev han løsladt efter domsafsigelsen.