Data kan lagres med enkelte atomer

af

Et hold forskere fra det tekniske universitet i den hollandske by Delft har har fundet en metode til at lagre information ved at flytte rundt på enkelte atomer, Det skriver Videnskab.dk med henvisning til en videnskabeligartikel i tidsskriftet Nature Nanotechnology.

Indtil videre er det dog kun lykkedes at lagre en enkelt kilobyte på denne måde. Men det er i sig selv en bedrift, som får anerkendelse med på vejen:

– Det er en flot demonstration – et smukt eksempel, siger professor Mads Brandbyge fra Institut for Mikro- og Nanoteknologi på Danmarks Tekniske Universitet.

For at give en forståelse for datatætheden nævner artiklen på Videnskab.dk at indholdet af alle bøgerne i verdens største biblioteker, British Library i Storbritannien eller The Library of Congress i USA, i princippet rummes i en terning med en sidelængde på 0,1 millimeter. Alle bøger, der nogensinde har eksisteret, ville ikke fylde mere end et frimærke.