Sundhedsstyrelsen advarer: Baby forgiftet med D-vitamin

af

Et 3 måneder gammelt barn har fået alvorlig forgiftning med D-vitamin.

Ifølge Sundhedsstyrelsen havde barnet fået D-vitaminer fra en flaske med 10 ml. af mærket ”Inno Pharma vitamin D3-dråber”. Produktet er solgt via Helsam, Matas og via Internettet.

En analyse af vitamindråberne har påvist et indhold af D-vitamin, der er 75 gange højere end mærkaten oplyser og dermed er produktet farligt at indtage.

– Hvis I har givet jeres barn disse dråber, skal I straks ophøre med dette og smide flasken ud. Symptomerne ved forgiftning kan være, at barnet er pylret med tiltagende gylpetendens, utilpashed/gråd, sløvhed, for ringe vægtøgning, opkastning og forstoppelse. Såfremt barnet har et eller flere af disse symptomer, skal I kontakte jeres læge eller vagtlægen, hedder det i en meddelelse fra Sundhedsstyrelsen og meddelselsen fortsætter:

– Hvis jeres barn har fået dråber fra denne flaske, men IKKE har symptomer, skal I ikke foretage jer yderligere, men blot ophøre med at give barnet flere af disse dråber og smide flasken ud. I kan læse mere om produktet på

Tilbagekalder produktet
Fødevarestyrelsens laboratorium opdagede den fejlagtige dosis efter analyse af en enkelt flaske af produktet. Flasken blev indleveret, efter et barn blev indlagt med symptomer på D-vitamin-forgiftning.

Fødevarestyrelsen henvendte sig til producenten, som efterfølgende har opdaget en regnefejl i produktionen, som betyder, at samtlige ca. 500 flasker af produktet, som virksomheden har solgt, siden produktionen gik i gang i foråret, er farlige.

– Da vi fik analyseresultatet i går, bad vi med det samme for en sikkerheds skyld virksomheden om at trække samtlige flasker D3-dråber tilbage fra butikshylder og webbutikker landet over. Nu ved vi, at fejlen ikke er enestående, og jeg vil opfordre forældre, der har købt D3-dråber fra Inno Pharma, til at smide flasken ud eller levere den tilbage til den butik, de har købt den i, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kühn Hove.

Se listen: Her er vitamin-dråberne solgt