Politiet efterlyser 16 personer for stenkast mod politiet

,

af

Foto: Københavns Politi - Task Force Pusherstreet.
Foto: Københavns Politi – Task Force Pusherstreet.

Københavns Politi – Task Force Pusherstreet – beder nu om offentlighedens hjælp til at identificere 16 personer, der mistænkes for at have været involveret i voldsomme uroligheder tidligere på sommeren, hvor adskillige politifolk blev ramt af brosten.

Urolighederne fandt sted på Christiania d. 17. juni i år, hvor politifolk blev angrebet af en større folkemængde, da man efter at have ryddet hashboderne ville trække sig ud af Pusherstreet. Den massive modstand medførte, at flere politifolk i færd med at udføre deres arbejde kom til skade. Men da flere af politifolkene havde påsat GoPro-kameraer og andre havde håndholdte kameraer med, så har politiet kunnet identificere flere af de gerningsmænd, der deltog i angrebet på politiet.

Desuden har det været muligt for politiet at udpege flere maskerede gerningsmænd ud fra forudgående optagelser på Christiania. Optagelserne er lavet samme dag, mens mange af gerningsmændene stod ved en politiafspærring og brokkede sig over politiet.

-Det er afgørende for os at få fanget disse folk. Adskillige politifolk blev ramt af brosten, hvoraf flere blev hårdt ramt. En har efterfølgende været sygemeldt i en måned, men er heldigvis kommet tilbage på job igen. Udover brosten blev der kastet med ølflasker, spiritusflasker, lægter, metalrør, sten, cykelkæder, røgbomber, og sågar også en folde-ud-skammel. Der blev også affyret fyrværkeri mod politiet i form af romerlys, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen og fortsætter:

-Det er komplet uacceptabelt at angribe og såre politibetjente, der er i færd med at passe arbejdet med at komme det voldelige og organiserede hashmarked i København til livs. Vi har allerede anholdt og sigtet 13 personer hvoraf 12 er blevet varetægtsfængslet. Men vi vil også gerne have fat i disse 16. Vores håb er naturligvis, at vi sammen med anklagemyndigheden kan overbevise retten om, at der skal sanktioneres hårdt overfor denne type angreb på tjenestemænd i funktion. Det vil forhåbentligt have en præventiv effekt, så vi næste gang, vi bliver bedt om at passe vores arbejde på Christiania, kan gøre det uden at frygte for vores helbred, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

De 13 varetægtsfængslede personer, er sigtet for straffelovens §119 – populært kaldet “vold mod tjenestemand i funktion” samt for legemsangreb af sårlig rå, brutal eller farlig karakter og for deltatagelse i slagsmål eller anden grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted.