Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen svømmede sig til finalen

,

af

To danske svømmere gik i nat videre til finalen i deres respektive discipliner.

Jeanette Ottesen satte ny dansk rekord, da hun svømmede sig i finalen i 100 meter fri med tiden 53.35 sekunder.

Pernille Blume kvalificerede sig ikke til finalen, hun svømmede i tiden 54.19 sekunder, hvilket blot var den 11. hurtigste.

Der er ingen tvivl om, at Jeanette Ottesen får kamp til stregen, ved finalen, hvor hun bl.a. skal op i mod australske Cate Campell, som i nat satte ny olympisk rekord på distancen og i forvejen er indehaver af verdensrekorden.

I 200 meter bryst svømmede Rikke Møller Pedersen sig til en finaleplads i hendes favoritdisciplin i tiden 2.22,45 minutter – den femte bedste tid. Hun er selv indehaver af verdensrekorden, som lyder på 2.19,11 minutter.