Ny gigant presser Netflix

af

Arkivfoto: wilkernet / Pixabay
Netflix’ position som verdens – og Danmarks – førende streamingtjeneste, bliver de kommende år sat under pres. Det skriver Søndagsavisen.

Den amerikanske internetbutik Amazon er nemlig begyndt at satse stort på streamingtjenesten Amazon Prime, som indeholder film, serier, e-bøger og musik til godt 70 kroner om måneden.

Og der går ikke længe, før danskerne også kan nyde godt af den nye streaminggigant, spår Claus Bülow Christensen, digital analytiker hos Zibra Digital Media Group.

– Jeg er helt sikker på, at Amazon Prime også er på det danske marked inden for et par år. Det er Netflix største konkurrent på verdensplan og de eneste, som for alvor bider dem i haserne, siger Claus Bülow Christensen til Søndagsavisen.

Tjenesten har stor succes i USA og er blevet lanceret i Storbritannien og Tyskland, hvor brugerne har taget den til sig i stor stil. I Tyskland har en nylig måling vist, at Amazon Prime har næsten dobbelt så mange brugere som Netflix.

Og det er ikke helt umuligt, at det også kan ske i Danmark.

– Jeg kan sagtens se dem fylde rigtig meget. De har potentialet til at udfordre Netflix på alle markeder – også det danske. Deres forretningsgrundlag er enormt, så de har et stort potentiale, hvis de satser på streamingdelen og får nogle stærkere titler, siger Thomas Tanggaard, redaktør på Webmagasinet Stream.

Ifølge Claus Bülow Christensen er der forlydender om, at Amazon er begyndt at bygge lagerhaller i Sverige, hvorfra de vil lancere deres butiks- og streamingtjeneste i hele norden.

De seneste uger har mediet Computerworld dog også spekuleret i, at hovedkvarteret er ved at blive opført i Fredericia. Amazon bekræftede i marts, at de netop nu gør klar til at ekspandere i de nordiske lande.