Bøderegn til udenlandske lastbilschauffører

af

Sydøstjyllands Politis Tungvognscenter Syd har delt bøder ud til en stribe udenlandske lastbilchauffører.

Tirsdag den 23. august blev en engelsk lastbil kontrolleret på motorvejen ved Kolding. Her fandt Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd ud af, at lastbilens 26-årige chauffør fra Rumænien tidligere samme dag havde anvendt en magnet til at sætte lastbilens kontrolapparat og hastighedsbegrænser ud af drift.

Den 26-årige chauffør ville holde et ugehvil, samtidig med at han skulle køre gods fra Danmark til England. For den manipulation blev der udstedt en bøde på 29.000 kr.

Chaufføren nægtede forseelsen, og sagen skal derfor senere i år for Retten i Kolding.

Ikke betalt vejafgift
I mandags endte flere udenlandske chauffører med at få bøder, da Tungvognscenter Syd afholdt en kontrol på den sønderjyske motorvej. Her tjekkede politiet udenlandske lastbiler for, om de havde betalt vignette, som er en lovpligtig vejbenyttelsesafgift.

136 lastbiler blev tjekket over seks timer, og 10 af disse havde ikke betalt afgiften, som de skulle.

Deres respektive vognmænd måtte derfor til lommerne og betale en bøde på 2.500 kr. per forseelse. I øvrige fire tilfælde var der tastet forkert registreringsnummer ved køb af vejafgiften. Det skal man være påpasselig med, da det kan udløse en bøde, hvis man ikke kan fastslå, at det er en fejlregistrering.