Rigspolitichefen: Et angreb på alle politifolk, der hver dag passer deres arbejde

af

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Foto: Rigspolitiet.
Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Foto: Rigspolitiet.
Rigspolitichefen kalder nattens skyderi på Christiania hvor en civil borger og to politifolk blev ramt af skud for ‘fuldstændig uacceptabel’.

– Jeg er dybt berørt over det afstumpede angreb på vores kolleger, som er sket i nat. Mine tanker er hos de sårede politifolk og hos deres pårørende. Det, vi har været vidne til på Christiania, er et angreb på alle de politifolk, der hver dag møder ind for at passe deres arbejde. Det er en meningsløs voldsom udvikling, som er fuldstændig uacceptabel”, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og fortsætter:

– At en almindelig politiforretning på få sekunder kan udvikle sig så uventet og så voldsomt må for os alle være en trist påmindelse om, at det er et vigtigt men desværre ikke ufarligt arbejde, som politiet hver dag udfører.