Medie: Fødevarestyrelsen fjernede systematisk MRSA-anbefalinger

,

af

Arkivfoto: Muehlisch / Pixabay

Igennem flere år fjernede Fødevarestyrelsen systematisk anbefalinger om anbefalinger om bekæmpelse af de multiresistente MRSA-bakterier i danske svinestalde og dermed blev danske politikere aldrig præsenteret for afgørende viden om de bakterier, som eksperter vurderer, at op mod 12.000 danskere i dag er smittet med. Det skriver dr.dk.

Forskere ved DTU Fødevareinstituttet anbefalede flere gange et handelssystem, hvor svineproducenter uden MRSA-smittede grise alene solgte svin til andre smittefrie gårde. Det skete blandt andet i 2012 i et brev til Fødevarestyrelsen.

Men Fødevarestyrelsen fjernede imidlertid helt DTU’s anbefaling og informerede i en redegørelse Folketinget om, at der ”baseret på DTU’s gennemgang” var ”behov for yderligere forskningsbaseret viden”, skriver dr.dk.

Forløbet afdækkes i DR1 dokumentaren “Den dag penicillinen ikke virker”, som vises på søndag.