21-årig fængslet efter hasarderet biljagt gennem Århus

af

En 21-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han blev i går anholdt efter en hasarderet biljagt gennem Århus.

Det var en civil færdselspatrulje som mandag formiddag blev opmærksom på bilen ved Viborgvej, idet føreren ikke havde sele på og desuden kørte for hurtigt gennem byen. Ved krydset Thorvaldsensgade/Vester Allé lavede bilisten en hasarderet overhaling, og den civile færdselspatrulje aktiverede udrykningssignalet for at få standset bilen.

Men bilisten havde ingen intentioner om at lade politiet gøre deres arbejde, i stedet accelerede bilisten kraftigt og flygtede fra patruljebilen med høj hastighed. Undervejs kørte bilisten overfor rødt og ad både fortorv og cykelsti, og ved krydset Frederiks Allé/Jægergårdsgade påkørte han en 87-årig mandlig cyklist, der holdt for rødt på cykelstien. Bilisten fortsatte herefter, indtil han på Frederiksbjerg Torv påkørte en varebil og kørte ind i en mur. Han forsøgte at flygte fra stedet til fods, men blev kort efter anholdt af en anden patrulje.

Den 21-årig mand viste sig at være påvirket af narkotika og blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand samt for flere overtrædelser af færdselsloven og lov om euforiserende stoffer, idet han var i besiddelse af narkotika. Han er desuden sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252 ved, i forbindelse med sin kørsel, i flere tilfælde at have forvoldt fare for nogens liv og førlighed, oplyser Østjyllands Politi.

Den 87-årige cyklist brækkede flere ribben og fik en mindre flænge i hovedet, men har det ellers, efter omstændighederne, godt, oplyser politiet.

Den 21-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag formiddag og varetægtsfængslet i fire uger.