Politiet forlænger visitationszone og lukning af klubhuse i Odense

af

Visitationszone. Grafik: Politiet (handout)
Visitationszone. Grafik: Politiet (handout)
Fyns Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i Odense samt lukningen af Hells Angels og Black Armys klubhuse i byen. Baggrunden for beslutningen er den fortsatte konflikt mellem de to grupperinger.

Hells Angels klubhus på Petermindesvej 20 og Black Armys klubhus på Nyborgvej 140 E har været lukkede for adgang siden den 4. oktober, og i dag har Fyns Politi besluttet at forlænge lukningen i en uge frem til den 15. november 2016. Det er samtidig besluttet at forlænge visitationszonen i det centrale Odense i to uger, så visitationszonen er gældende frem til den 22. november 2016.

Beslutningen er truffet, fordi Fyns Politi vurderer, at der fortsat verserer en voldelig konflikt mellem de to grupperinger.

-Vi mener stadig, der er tale om, at der er en konflikt. Den seneste uge har vi jo blandt andet fået anholdt og varetægtsfængslet to personer med tilknytning til bandemiljøet. I begge tilfælde blev der beslaglagt skydevåben, siger vicepolitiinspektør Jens Langdal fra Fyns Politi.

Beslutningen om at forlænge lukningen af klubhusene og visitationszonen sker af hensyn til borgernes tryghed og sikkerhed samt til opretholdelsen af ro og orden.

-Borgerne skal kunne færdes både sikkert og trygt i Odense. Det er politiets opgave at sikre, det kan ske. Derfor mener vi, at en forlængelse er nødvendig, siger Jens Langdal.

Siden den 9. september og frem til i dag, har politiet gennemført 421 visitationer i det berørte område. I forbindelse med visitationerne har politiet beslaglagt følgende våben:

1 oversavet jagtgevær
5 slagvåben (herunder baseball bat)
17 knive
1 gasspray
1 knojern
1 grillspyd
1 savklinge
1 peberspray

Visitationszonen kan ses på vedhæftede kort. Den afgrænses af Odense Å og Kertemindevej mod nord, den fynske motorvej og Østre Ringvej mod syd, Østre Ringvej mod øst samt jernbanelinjen og Odense Kanal mod vest.