Peter Lundins ekskone: Han var lækker

 Mariann Poulsen giftede sig i 2008 med morderen Peter Lundin. Foto: Peter Hammer.


Mariann Poulsen giftede sig i 2008 med morderen Peter Lundin. Foto: Peter Hammer.

Der blev vendt op og ned på Mariann Poulsens liv, da hun en septemberdag i 2008 røg på forsiderne af landets aviser. Årsagen var, at hun havde giftet sig med den tredobbelte morder Peter Lundin.

Men det var ikke en pludselig indskydelse, at hun skulle giftes med den mand, som i sommeren 2000 dræbte sin samlever Marianne Pedersen og hendes to drenge. Ligene blev aldrig fundet, men Peter Lundin blev anholdt og stillet for retten under stor mediebevågenhed.

TV2 viste dokumentarudsendelsen ”En morder vender hjem”, med optagelser af en ung Lundin fra hans tid i USA, fængslet for drabet på sin egen mor.

I Thorshavn på Færøerne sad 15-årige Mariann og så fjernsyn. Hun var på det tidspunkt kæreste med Brandur, men en scene, hvor Peter Lundin malede den ene side af ansigtet sort, gjorde et stort indtryk på teenage-pigen. Så stort, at hun efterfølgende sendte et brev til ham i fængslet – og han svarede.

– Jeg synes han var lækker. Han havde et intenst blik. Jeg tror jeg blev halvforelsket allerede dengang, da jeg så det program, fortæller Marian Poulsen til DR dokumentaren ‘Morderen på den hvide hest’.

Det blev begyndelsen til en længere brevudveksling mellem teenage-pigen og den 12 år ældre morder, der dog ligeså stille gled i sig selv, efterhånden, som der kom andre ting i hendes liv.

I 2006 flyttede Mariann Poulsen til Danmark med sin barndomskæreste Brandur og deres lille barn. Og blot få dage efter ankomsten til Danmark, besøgte hun Peter Lundin i fængslet for første gang og det ender med at de indleder et forhold.

Selvom de taler meget sammen i telefonen, hun besøger ham og de har sex, så sker det ind i mellem, at han sviner hende til, kalder hende de grimmeste ting, indtil han igen beder om forladelse.

På et tidspunkt ville Peter Lundin giftes, men det ville Mariann ikke. Det fik ham til at true med, at han ville sørge for, at alle fik at vide, at hun var hans kæreste.

I Statsfængslet i Østjylland blev Mariann Poulsen gift med Peter Lundin. Da hun om aften forlader fængslet, står en fotograf og journalist fra Ekstra Bladet parat.

Hendes kæreste, Brandur, får sine mistanker om hendes affære med Lundin bekræftet, da han samme aften læser på Ekstrabladet.dk at en ung pige har giftet sig med Lundin. Brandur kan genkende sin kæreste på billederne, selvom hendes ansigt er blevet sløret.

Ægteskabet med manden, der havde dræbt sin mor, sin samleverske og hendes to børn kostede Mariann hendes venner og familie, og en fordømmelse i offentligheden.

Året efter lod Mariann Poulsen sig skille fra Peter Lundin og siden har hun brugt tiden på at genfinde sig selv, skabe et liv og holde sammen på familien på Færøerne.

Selvom hun er nået langt og er blevet tilgivet af sine nærmeste er det svært at komme videre, fordi hun mærker hvordan andre mennesker stadig dømmer hende.

I dokumentarudsendelsen ‘Morderen på den hvide hest’, som sendes mandag aften kl. 20.30 i aften på DR 3 fortæller Mariann Poulsen for første gang siden dengang, om sit dobbeltliv med Peter Lundin og hvordan det har påvirket hendes liv at blive kendt som ’hende der giftede sig med Peter Lundin’.

Udsendelsen kan også ses allerede nu på dr.dk/tv