Politimand uden for livsfare efter skud – 26-årig mand anholdt

af

Det var “en gal mands værk”, da en politimand mandag morgen blev skudt ved politigården i Albertslund. En 26-årig mand er blevet anholdt.

Politimanden blev ramt i hovedet og lægerne betegner politimandens tilstand som alvorlig, men han er umiddelbart uden for livsfare.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man har anholdt en 26-årig dansk mand for skudepisoden. Han er i forvejen kendt af politiet og bliver i morgen fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup sigtet for drabsforsøg. Alt tyder på at gerningsmanden handlede alene og at der er tale om en gal mands værk.

Rigspolitichef: meningsløst og uacceptabelt
I forbindelsen med skudepisoden siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg:

– Vi har her til morgen været vidner til et meningsløst og helt uacceptabelt angreb på en af vores kollegaer. Det er desværre endnu en påmindelse om, at vi udfører et farligt, men nødvendigt og vigtigt arbejde. Mine tanker går til den sårede og hans familie.

Justitsminister Søren Pape Poulsen:

– Det er en sort dag for os alle, når dem, der er sat til at passe på os, bliver angrebet. Det er forfærdeligt, at den slags kan ske i Danmark.

– Mine tanker går til betjenten, hans familie og kollegerne, siger Søren Pape Poulsen og lover, at han vil følge sagen tæt og garanterer samtidig, at “Alle kræfter vil blvie sat ind på at komme til bunds i sagen”.