Politiet lukker Black Armys klubhus i Herning

af

Med baggrund i den seneste tids bandekonflikter i Herning-området – og ikke mindst den håndgranat, som tirsdag aften blev kastet mod Black Armys klubus Danmarksgade i Herning, har Midt- og Vestjyllands nu udstedt forbud mod at bandens medlemmer opholder sig i klubhuset.

Forbuddet gælder fire uger frem til den 14. januar.

Der har været flere voldsomme episoder i den senere tid, hvor der blandt andet er anvendt skydevåben og senest detoneret en håndgranat i nærheden af klubhuset. Episoderne indikerer, at der foregår en tiltagende konflikt mellem Black Army og andre banderelaterede grupperinger i området, hvilket har fået politiet til at skride til handling:

– Vi har i løbet af de seneste måneder måtte konstatere, at konflikten mellem Black Army i Herning og andre bandegrupperinger er tiltagende. I aftes resulterede det i, at en håndgranat blev kastet mod Black Armys klubhus i Herning. Borgernes tryghed og sikkerhed er vores vigtigste opgave. Vi kan og vil derfor under ingen omstændigheder acceptere den slags livsfarlig adfærd. Ingen borgere skal risikere liv og lemmer på grund af banders hensynsløse opførsel. Derfor har vi i dag sendt et tydeligt signal til bandemiljøet ved at lukke adgangen til klubhuset, siger politiinspektør Hans Roost, der leder efterforskningen i sagen om håndgranaten.

Øget patruljering og overvågning
Midt- og Vestjyllands Politi har ud over indgrebet med at lukke klubhuset også iværksat øget patruljering i området.

– Ved at lukke klubhuset ned har vi umiddelbart kontrol over situationen, så den almindelige borger ikke behøver at føle sig utryg ved at færdes i byen, siger politiinspektør Hans Roost.

Beslutningen om at lukke de to klubhuse er taget i medfør af lov om ophold på bestemte ejendomme.