22-årig dømt for drab og grov vold

af

En 22-årig mand fra Åbyhøj er blevet idømt 14 års fængsel for drab på en 26-årig mand fra Randers i foråret samt for grov vold mod en dengang 22-årig mand fra Aarhus Vest i juni sidste år.

Dommen faldt i dag ved retten i Aarhus blev.

Den 22-årige blev anholdt den 29. marts i år i forbindelse med et indbrud i Harlev. Han var på dette tidspunkt mistænkt, og efterlyst, for et groft overfald i Tilst den 7. juni 2015. Her blev en 22-årig mand slået, nikket skaller, stukket flere gange i kroppen med en skarp genstand og skudt i benene og på kroppen. Den 22-årige tiltalte i sagen menes at stå bag overfaldet sammen med en uidentificerede gerningsmand. Da han blev fremstillet i grundlovsforhør den 30. marts lød sigtelsen på grov vold og skyderi, og han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Ved fristforlængelsen den 27. april var politiet nået så langt i efterforskningen af et skyderi på Højtoftegade i Randers den 29. februar, at den 22-årige også blev sigtet for manddrab. Han mentes at stå bag skyderiet, der foregik på åben gade, hvor han havde affyret seks skud fra maskinpistol mod en 26-årig mand fra Randers. Den 26-årige fik så store skader, at han måtte gennemgå flere operationer og den 25. april afgik han ved døden.

– De her sager har virkelig krævet noget af vores efterforskere, for ingen af de implicerede – hverken tiltalte eller de forurettede – har haft lyst til at tale med politiet. Det er takket være flot og intenst politiarbejde, at vi får en god dom i dag, så jeg kan kun være tilfreds, siger anklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard.

Den 22-årige ankede dommen på stedet.

Tre øvrige personer har været sigtet for medvirken til forsøg på manddrab – to af dem blev også varetægtsfængslet i sagen, men efterfølgende løslandt af landsretten. Sigtelserne mod de tre personer er frafaldet.