McCain: Det første, diktatorer undertrykker er den frie presse

af

Den republikanske senator, John McCain, langer ud efter præsident Donald Trump efter dennes angreb mod medierne og advarer om, at undtrykkelse af pressen er “sådan diktatorer begynder”.

Advarslen kom i tv-stationen NBCs program “Meet the Press”.

– Jeg hader presse. Jeg hader især dig, jokede McCain og fortsatte:

– Men faktum er, at vi har brug for jer. Vi har brug for en fri presse. Vi skal have det. Det er vitalt.

– Hvis man ønsker at bevare demokratiet, som vi kender det, så er der brug for en fri og i mange tilfælde en fjendtligt instillet presse. Uden den, er jeg bange for, at vi ville miste mange af vore individuelle friheder på sigt. Det er sådan diktatorer starter, sagde John McCain i programmet, men understregede, at han ikke beskylder præsidenten for at forsøge at være en diktator.

– Jeg siger ikke, at præsident Trump forsøger at være en diktator. Jeg siger blot, at vi bliver nød til at lære af historien.