Michelinstjerner til provinsen

af

Ved en pressekonference i Stockholm blev det i dag offentliggjort hvilke restauranter der får tildelt de eftertragtede michelinstjerner i årets udgave af Michelin Nordic Guide. Flere stjerner er gået til provinsen.

I mange år har michelinstjernerne været forbeholdt de store byer. Men denne gang har flere restauranter uden for storbyerne Aarhus og København modtaget en af de prestigefyldte stjerner.

28 stjerner til til Danmark og de er fordelt pænt rundt i landskabet.

– Hvis man vil være en troværdig guide med anmeldelser og anbefalinger af de bedste spisesteder, bliver man nødt til at have restauranter som Dragsholm Slot i Odsherred Kommune og Henne Kirkeby Kro i Varde Kommune med for at være repræsentativ, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd og han glæder sig over at provinsens spisesteder er kommet i det fine selskab.

Anerkendelsen af restauranterne vil ifølge landdistriktsformanden bidrage til at løfte turismen uden for de største byer.

– Jeg er overbevist om, at det vil betyde flere turister og en større omsætning i hotel- og restaurationsbranchen i hele landet samtidig med, at det vil styrke interessen for de madoplevelser og fødevarer, der findes i lokalområdet, siger Steffen Damsgaard.

Han roser samtidig de mange dygtige restauratører rundt i hele landet, som sammen med danske kvalitetsråvarer er fundamentet for den gode madoplevelse i landdistrikterne.