Minister siger undskyld til Folketinget

,

af

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen undskylder overfor Folketinget. Foto: Kim Vadskær.
Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen undskylder overfor Folketinget. Foto: Kim Vadskær.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen giver nu Folketinget en undskyldning i sagen om de såkaldte ‘Kvotekonger’.

Der har været kritik fra flere sider af ministeren for ikke at have videresendt flere løsningsforslag på hvordan man kan komme de såkaldte ‘kvotekonger’ til livs inden for fiskeriet og den slingrekurs, som ministeren efterfølgende har været ude i af forklaringer og bortforklaringer.

Men nu erkender Esben Lunde Larsen og undskylder:

“Jeg vil gerne give Folketinget en undskyldning”, indleder ministeren en pressemeddelelse, som i dag er blevet sendt ud.

“Jeg vil gerne undskylde over for Folketingets partier, at der er forslag til at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger udviklet af mit ministerium, som jeg ikke har oversendt til Folketinget. Jeg burde have viderebragt disse oplysninger, da det ville have bistået de enkelte partier i deres arbejde med at begrænse kvotekoncentration og kvotekonger. Det beklager jeg, at det ikke er sket.

Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig.

Jeg vil gerne undskylde, at samarbejdet ikke har været godt omkring arbejdet med at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger, da det ligger mig meget på sinde, at der både er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem regeringen og Folketingets partier.

Jeg vil nu gøre mit yderste for at medvirke til at gennemføre Folketingets fiskeriaftale både i ord og ånd. Bl.a. ift. de såkaldte kvotekonger.”