20-årig tjente to millioner kroner på identitetstyveri og databedrageri

,

af

Arkivfoto: HypnoArt / Pixabay
En 20-årig mand blev onsdag ved retten i Aarhus idømt 2½ års fængsel i en sag om om groft databedrageri og identitetstyveri mod otte personer, der tilsammen har fået hævet knap to millioner kroner fra deres bankkonti.

Den 20-årige installerede såkaldte keyloggers på en række offentligt tilgængelige computere – blandt andet på biblioteker – og kunne dermed kopiere og gemme de oplysninger, der blev tastet ind på computerne. På den måde har han fået adgang til brugernavn og adgangskoder til NEMID-nøglekort på i alt otte personer, hvorefter han har fået adgang til deres bankkonti og hævet i alt knap 1,8 millioner kroner.

Derudover har han også misbrugt identiteten på én af de forurettede til at optage flere lån for i alt 119.000 kroner og fået udstedt et kreditkort i hendes navn, hvorpå han hævede godt 55.000 kroner.

– Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NEMID, uden at de aner noget om det – før det er for sent. Det er voldsomt groft, og der er også grunden til, at han får 2½ års fængsel til direkte afsoning, siger anklager Rosa Pape.

Den 20-årige har arbejdet sammen med flere bagmænd, men det har ikke været muligt for politiet at identificere de øvrige.

Dem 20-årige ankede dommen til landsretten.