81-årig kvinde udsat for hjemmerøveri

af

En 81-årig kvinde blev onsdag middag udsat for hjemmerøveri i sit hjem på Skovleddet i Hillerød.

Ved 12-tiden bankede det på døren og da kvinden åbnede, stod en mand uden for og spurgte, om hun ville give et bidrag til en forening. Kvinden sagde, at hun ikke havde nogen penge, og da hun forsøgte at lukke døren, satte manden sin fod i klemme, så den ikke kunne lukke samtidig med, at en anden mand kom løbende hen mod døren.

Den første mand væltede kvinden ned på gulvet, hvor han holdt hende fast og forsøgte at sætte gaffertape over kvindens mund. Det lykkedes ikke, og de to mænd løb fra stedet, da kvinden råbte efter politi. Inden da, havde de nået at være rundt i kvindens bolig, men har, ifølge politiet, formentlig ikke fået nogen ting med sig derfra.

Nordsjællands Politi opfordrer borgere til at være ekstra opmærksomme og ikke nødvendigvis åbne døren for folk, de ikke kender. Den 81-årige har da også forklaret til politiet, at hun normalt ikke åbner døren for fremmede.

Kvinden beskriver den mand, som først bankede på døren, væltede hende omkuld og holdt hende fast som 20-30 år og dansktalende uden accent. Han var iført mørkt tøj med et hvidt logo ved brystet samt en hovedbeklædning, som kunne minde om en kasket eller en sixpence.

Hvis der er borgere, som har observeret noget usædvanligt eller mistænkeligt i området omkring Skovleddet i Hillerød onsdag ved 12-tiden, hører Nordsjællands Politi gerne om det på telefon 114.