Advokat dømt for underslæb

,

af

Arkivfoto: succo / Pixabay
En 61-årig advokat fra Hellerup er blevet kendt skyldig i underslæb mod to af sine klienter.

Advokaten var tiltalt for uretmæssigt at have tilegnet sig i alt 1.289.000 kroner i forbindelse med behandlingen af to dødsboer tilbage i 2010-11. Han blev endvidere idømt 9 måneders betinget fængsel.

Underslæbet skete ved, at advokaten ad flere omgange overførte penge fra klientbankkonti til sine private konti samt til en firmakonto.

– En advokat besidder en særlig betroet stilling. Det er vigtigt, at klienterne kan have tillid til, at advokater ikke uretmæssigt bruger af klienternes penge på klientbankkontoen. Derfor er jeg også tilfreds med rettens afgørelse, siger Anne-Mette Wedell Serup, anklagerfuldmægtig ved anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi.

Den 61-årige advokat har betalt pengene tilbage.