En dræbt og en alvorligt såret på campingplads

af

En 53-årig mand fra Vejle-området er blevet anholdt og sigtet for drab og to drabsforsøg på en campingpladsa i Vejers.

Politiet blev i morges kaldt ud til campingpladsen, hvor en 64-årig mand fra Fyn blev fundet dræbt og en 69-årig mand fra Røde Kro-området blev fundet hårdt såret. Den sårede blev fløjet til behandling på Odense Universitets Hospital og hans tilstand betegnes som kritisk.

De pårørerende til både den dræbte og den sårede er underrettet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet har hele dagen været massiv til stede på gerningsstedet i forbindelse med efterforskning af sagen. På nuværende tidspunkt står det klart, at en kniv har været anvendt som gerningsvåben. Både den anholdte og de to ofre var indlogeret på campingpladsen, men politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse om et motiv.

Campingpladsens ejer var bekymret
Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at ejeren af campingpladsen to gange tirsdag aften kontaktede politiet, fordi vedkommende var bekymret for den nu anholdte 53-årige mand, som viste tegn på at være psykisk syg.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man nu har undersøgt opkaldene, men at det ud fra de oplysninger, der blev givet under samtalerne, ikke var politiets vurdering, at den nu anholdte var psykisk syg i en sådan grad, at han kunne tvangsindlægges eller i øvrigt var til alvorlig fare for andre borgere.

Efter anholdelsen har en psykiatrisk vurdering af gerningsmanden dog godtgjort, at der er grundlag for at begære den anholdte varetægtsfængslet i surrogat med anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Det vil ske ved et grundlovsforhør ved retten i Esbjerg i morgen torsdag klokken 8. Her vil Syd- og Sønderjyllands Politi begære, at grundlovsforhøret finder sted for lukkede døre