Satte ild til flere huse: Tidligere brandmand idømt 5 års fængsel

Arkivfoto: Alexas_Fotos / Pixabay

Onsdag blev en 34-årig mand idømt fem års fængsel for flere tilfælde af brandstiftelse.

Manden, der oprindeligt var tiltalt for 33 forhold af brandstiftelse begået i Fjerritslev-området i Nordjylland fra 16. april til 23. november sidste år, endte med at blive dømt for 18 af forholdene. Dog blev han frifundet for tiltalen om kvalificeret brandstiftelse, hvor en dengang 87-årig kvinde den 19. november 2016 efter politiets vurdering var i overhængende livsfare.

Dommen lød på i alt 5 års fængsel.

Specialanklager Kim Kristensen, der har ført sagen for Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi, understreger, at det var Anklagemyndighedens opfattelse, at der bevismæssigt var grundlag for at nå frem til, at tiltalte havde påsat alle de brande, som tiltalen angik.

– Men jeg kan konstatere, at Retten ikke mente, at beviserne var tilstede i en række af forholdene – og det tager jeg til efterretning. For mig er det dog vigtigt, at tiltalte nu er blevet stillet til regnskab for nogle af de brande, som sidste efterår skabte frygt i Fjerritslev og omegn, siger specialanklager Kim Kristensen.

Overvejer at anke dommen
Sagen er blevet efterforsket massivt af politiet i mange måneder.

– Og det er min opfattelse, at vi har været ude i alle hjørner. Resultatet af denne omfattende og grundige efterforskning har jeg præsenteret for Retten, som altså ikke har været enig i min vurdering af bevisgrundlaget af flere af forholdene, siger Kim Kristensen, der dog overordnet set er tilfreds med dommen.

Anklagemyndigheden vil nu nærlæse dommens præmisser og drøfte spørgsmålet om anke med Statsadvokaten.

Den 34-årige dømte mand er frakendt retten til at virke som brandmand indtil videre.

Manden, der blev fængslet straks efter domsafsigelsen, ankede på stedet.