43 stjålne cykler fundet: 24-årig mand idømt fængsel og udvisning

af

Retten i Randers har i dag idømt en 24-årig ukrainsk mand otte måneders fængsel og udvisning for at have planlagt at sælge 43 stjålne cykler til en værdi af over 200.000 kroner og for at have brudt sit indrejseforbud. Derudover blev han også dømt for dokumentfalsk.

Sagen tog sin begyndelse, da Østjyllands Politi i oktober fik et tip om, at der befandt sig en del stjålne cykler på en landejendom ved Hadsten. En patrulje blev sendt til stedet, og de fandt 43 cykler i et forfaldent stuehus. Via stelnumrene kunne de konstatere, at i hvert fald 13 af dem var meldt stjålet. Ud fra tippet havde politiet en formodning om, at det var to mænd, der opbevarede cyklerne på stedet, men ingen af dem var til at træffe.

I stedet planlagde Østjyllands Politi en lille overraskelsesaktion. Dagen efter gemte flere betjente sig i nærheden af landejendommen og ventede på, at de to mænd ankom. Efter lidt tid kom mændene kørende i en bil, og da de steg ud, kom en patrulje frem for at anholde dem. Den ene overgav sig straks, mens den 24-årige stak i løb fra stedet. En hundepatrulje, der lå gemt kort derfra, kom derfor i aktion, og en hurtig politihund fik indhentet den 24-årige, der blev anholdt.

Solgte cykler på sociale medier
Begge mænd blev sigtet for tyveri og varetægtsfængslet. Sigtelsen blev dog senere frafaldet mod den ene. Det var heller ikke muligt at bevise, at den 24-årige mand havde stjålet cyklerne. Til gengæld fandt politiet frem til, at han havde sat flere lignende cykler til salg på ukrainske sociale medier. Derudover viste det sig, at han i forvejen havde et indrejseforbud og slet ikke måtte være i Danmark. Da der også blev fundet et falsk id-kort og kørekort på den 24-årige, blev han ud over hæleri og brud på indrejseforbuddet også tiltalt for dokumentfalsk.

Torsdag faldt dommen så, og den lød på otte måneders fængsel og udvisning til Ukraine med indrejseforbud de næste seks år.

– Den 24-årige blev dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed, fordi politiets efterforskning viste, at det var meget organiseret kriminalitet, han stod bag. Der var udelukkende tale om dyrere cykler og de lå skilt ad på landejendommen klar til at blive transporteret ud af landet. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte blev idømt flere måneders fængsel, og at politiet fik forpurret salget, så de forurettede kunne få deres cykler tilbage, siger anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen.

Den 24-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.