Wi-Fi-hotspots på vej i 15 kommuner

,

af

Illustration: methodshop / Pixabay

15 danske kommuner får hver 15.000 euro fra EU til at etablere offentlige wi-fi-hotspots, som giver borgerne adgang til hurtigt og gratis internet.

Med WIFI4EU gennemførte EU-Kommissionen i november en ansøgningsrunde, hvor der blev givet støtte til etablering af wi-fi-hotspots til de 15 danske kommuner, som ansøgte først. Det drejer sig om Assens, Hjørring, Ringsted, Stevns, Norddjurs, Bornholm, Syddjurs, Holbæk, Randers, Hillerød, Fredensborg, Nyborg, Vordingborg, Fredericia og Langeland kommune.

Borgere og turister kan i disse kommuner se frem til at få adgang til hurtigt og gratis internet et eller flere steder i kommunerne.

– Det glæder mig at se, at danske kommuner har taget del i WIFI4EU, så der snart bliver opsat offentlige wi-fi-hotspots i 15 kommuner, som giver borgere og turister adgang til hurtigt og gratis internet, siger ministeren for teleområdet Lars Chr. Lilleholt (V).

De ændrede regler
Teleministeren fik sidste år vedtaget en ændring af teleloven, som gør det muligt for danske kommuner at etablere gratis wi-fi-hotspots, som de kan give offentligheden adgang til underhensyntagen til konkurrencen på markedet. Dermed kunne danske kommuner også tage del i WIFI4EU og modtage støtte til etableringen.

– Jeg er glad for, at ændringen af teleloven så danske kommuner også får mulighed for at tilbyde en ekstra service til f.eks. turister i form af gratis wi-fi-hotspot, siger teleministeren.

EU-Kommissionen har oplyst, at der vil komme yderligere to ansøgningsrunder under WIFI4EU i 2019, hvor kommuner kan ansøge om støtte på ny, og det opfordrer ministeren kommunerne til at gøre.