Sammenbrud i budgetforhandlinger – USAs offentlige sektor lukker delvist ned

af

Det er ikke lykkedes den amerikanske Kongres at nå til enighed om næste års budget. Det betyder, at dele af den offentlige sektor lukker. Det skriver flere amerikanske medier og internationale nyhedsbureauer, bl.a. Reuters.

Budgetudvalget i Repræsentanternes Hus har fredag forhandlet om en aftale. Men et krav fra præsident Donald Trump om, at budgettet skal indeholde finiansering af muren på grænsen til Mexico, har gjort det svært at komme frem til en aftale, som kunne vedtaget i både Repræsentanternes Hus og i Senatet.

Et midlertidigt budgetforslag, som ville tillade den offentlige sektor at fungere indtil en aftale kom på plads og som både Repræsentanternes Hus og Senatet stod bag, blev heller ikke til noget, da Donald Trump nægtede at underskrive den, fordi den ikke indeholdt penge til grænsemuren.

Når der ikke er et budget, kan de dele af den offentlige sektor, som mangler et budget, ikke fungere og f.eks. udbetale løn. At der kun er tale om en delvis nedlukning skyldes, at der er dele, som fortsat har et budget.