FN’s Generalsekretær udnævner dansker som chef for UN Environment

af

Inger Andersen. Arkivfoto: Niel Palmer (CIAT) (CC BY-SA 2.0)

FN’s Generalsekretær Antonio Guterres har meddelt, at han ønsker at udnævne danske Inger Andersen som øverste chef for FN’s miljøprogram, UN Environment (UNEP).

Meddelelsen glæder udviklingsminister Ulla Tørnæs:

– Det glæder mig meget, at FN’s Generalsekretær har peget på Inger Andersen som ny chef for UNEP. Hun er en meget kvalificeret kandidat, en meget kvalificeret dansker og en meget kvalificeret kvinde. Danmark er en langvarig og tæt partner for UNEP, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet. Vi sætter stor pris på UNEP’s indsats for verdens miljø. Som en vigtig del af FN-familien spiller UNEP en central rolle i arbejdet for opnåelse af en række af FN’s Verdensmål.

FN’s Generelsekretær har informeret FN’s Generalforsamling om sin intention om at udnævne Inger Andersen, hvorefter den formelle udnævnelse forventes at ske snarest.

Inger Andersen er i øjeblikket generaldirektør i International Union for Conservation of Nature (IUCN), en post hun har haft siden 2015. Hun har tidligere haft forskellige lederposter i Verdensbanken og FN, bl.a. som Vicepræsident for Mellemøsten og Nordafrika i Verdensbanken.

Om UNEP
FN’s miljøprogram (UNEP), der har sit hovedkvarter i Nairobi (Kenya), er FN’s centrale organisation for miljø og bæredygtig udnyttelse af verdens naturressourcer. Ud over sin egen ledende rolle inden for en række tiltag til beskyttelse af miljøet og fremme af bæredygtig udvikling, har UNEP indgået en lang række partnerskaber med andre internationale organisationer, bilaterale donorer og privatsektoren med henblik på gennemførelsen af fælles projekter.

UNEP er også sekretariat for en række internationale konventioner på området. Danmark har fra UNEP’s start taget aktivt del i organisationens mange aktiviteter, og yder frivillige bidrag hertil.