Bandemedlem idømt 1 års fængsel efter slagsmål

af

Arkivfoto: WilliamCho / Pixabay

Et 21-årigt bandemedlem med tilknytning til Trillegården er blevet idømt et års fængsel for kvalificeret vold i forbindelse med et slagsmål i Ekkodalen i oktober sidste år.

Dommen faldt i går mandag ved Retten i Aarhus.

Ved slagsmålet havde den 21-årige medbragt et slagvåben, i form af et vandrør, som han brugte til at overfalde flere personer fra den rivaliserende bande med tilknytning til Kalmargade. Vandrøret blev også brugt til at udøve hærværk mod en bil, der holdt parkeret på stedet.

Den 21-årige mand er den første af de pt. varetægtsfængslede personer, med relationer til den igangværende konflikt i Aarhus, der har fået dom. Han blev tidligt i konflikten identificeret som værende én af de toneangivende fra Trillegården og blev den 18. februar anholdt på baggrund af efterforskningen af slagsmålet i Ekkodalen.

Banderelation gav skærpet straf
Da den 21-årige mand er registeret bandemedlem blev han også dømt efter straffelovens § 81a, der giver mulighed for at fordoble straffen, såfremt forholdet er begået i forbindelse med en konflikt.

– Jeg er yderst tilfreds med denne dom. Retten har fulgt min påstand om anvendelsen af straffelovens § 81a og sender med udmålingen af straffen et tydeligt signal om alvoren i den begåede kriminalitet, siger anklager Jakob Beyer.

Den 21-årige mand ankede dommen på stedet, men han er fortsat varetægtsfængslet.