Kvinde varetægtsfængslet for omfattende internetbedrageri

af

Arkivfoto: DomAlberts / Pixabay
En 40-årige kvinde fra Vesthimmerland er blevet varetægtsfængslet i en sag om bedrageri via internettet.

Den ansvarlige efterforskningsleder, politikommissær Troels Jul Kjærgaard, oplyser, at politiets efterforskning stadig er i gang, men indtil videre har efterforskerne identificeret over 180 bedrageri-forhold begået af denne ene kvinde.

– Der er ingen tvivl om, at der er tale om ganske omfattende tilfælde af bedrageri, fastslår Troels Jul Kjærgaard, der understreger, at beløbsstørrelsen endnu er ukendt, men der er bedraget for ’ikke under 300.000 kr.’

Af hensynet til efterforskningen kan politikommissæren ikke gå i detaljer med omstændighederne af, hvordan de konkrete tilfælde af internet-bedrageri er foregået.

– Men det, vi kan sige, er, at vi sigter den pågældende person for at have begået bedrageri via blandt andet salgsannoncer på forskellige internetmedier, hvor den mistænkte har solgt varer til en lang række personer i hele landet uden reelt at være i besiddelse af disse varer, siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard.

Anholdelsen af kvinden skete mandag formiddag på en adresse i Midtjylland efter en kort, men intens efterforskning af en gruppe efterforskere fra Nordjyllands Politi. De fik opbakning fra det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet, benævnt LCIK.

– Via centrets hjælp fik vi lynhurtigt opsamlet og koordineret de mange anmeldelser fra de forurettede, der kom fra hele landet, således at vores efterforskere i Nordjylland efter en uges intenst arbejde kunne skride til anholdelse af den mistænkte, forklarer Troels Jul Kjærgaard.

Kvinden blev fremstillet i grundlovsforhør i går, tirsdag, ved Retten i Aalborg og her blev hun varetægtsfængslet i foreløbig to uger.

I de kommende uger efterforsker Nordjyllands Politi videre, ligesom man skal have etableret kontakt til flere af de mange forurettede.

Derfor kan efterforskningslederen heller ikke udelukke, at der, som efterforskningen skrider frem, kommer flere anmeldelser i sagen.