To mænd dømt for vold under bandekonflikt

af

Et 21-årigt mandligt bandemedlem med tilknytning til til Kalmargade i Aarhus er blevet idømt otte måneders fængsel og et forbud mod at opholde sig i den tidligere visitationszone de kommende to år i en voldssag som fandt sted den 8. marts under en bandekonflikt.

Dommen faldt fredag ved Retten i Aarhus.

Den 21-årige mand er bandemedlem med tilknytning til Kalmargade, der er i konflikt med en bande med tilknytning til Trillegården.

Bandetilknytningen, samt at voldsepisoden fandt sted under en igangværende bandekonflikt, fik betydning for domsafsigelsen. Sidstnævnte var også afgørende for, at en 19-årig mand blev idømt seks måneders fængsel for sin rolle i overfaldet på trods af, at han ikke er registreret bandemedlem.

– Retten har fundet det bevist, at den 21-årige mand er bandemedlem, og at overfaldet var en del af den igangværende konflikt, hvilket betyder, at begge tiltalte har fået fordoblet straffen jf. straffelovens § 81a. Det kan jeg selvfølgelig kun være tilfreds med, siger specialanklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard.

Standset af politiet
Voldsepisoden fandt sted kl. 00.30 natten til fredag den 8. marts, hvor en patrulje kørte forbi McDonald’s på Randersvej i Aarhus N og kunne se, at der var sammenstød mellem to grupperinger med tilknytning til henholdsvis Kalmargade og Trillegården.

Patruljen kunne se, at personerne fra Kalmargade angreb gruppen fra Trillegården, der løb fra stedet til fods – med undtagelse af en dengang 17-årig mand, der satte sig ind i en af de biler, gruppen var ankommet i. Flere personer fra Kalmargade gik til angreb på manden i bilen ved at smadre ruden og udøve vold mod ham. De forsøgte også at stikke/slå ham med et stik- og/eller slagvåben, hvilket dog ikke lykkedes, da politiet ankom.

Alle personerne forsvandt i samme øjeblik fra stedet, men den efterfølgende efterforskning viste, at den nu dømte 21-årige mand var toneangivende i overfaldet, og at den nu dømte 19-årige mand også tog del i det. Den 21-årige mand blev anholdt den 28. marts og efterfølgende varetægtsfængslet.

De er nu begge dømt for forsøg grov vold, og den 21-årige er desuden dømt for våbenbesiddelse ved at være fundet i besiddelse af en totenschlæger og to knive. Den 21-årige modtog dommen, mens den 19-årige udbad sig betænkningstid. Den 21-årige mand, der har siddet varetægtsfængslet siden 29. marts, forbliver fængslet.