Lars Løkke Rasmussen vil genvælges som formand for Venstre

af

Foto: Statsministeriet.

Lars Løkke Rasmussen genopstiller som formand for Venstre. Det fortalte han søndag aften i en video, som han lagde på sin Facebook-side.

Efter de seneste ugers voldsomme interne fnidder og magtkampe i partiet, meddeler den tidligere statsminister, at han vil bede Venstres hovedbestyrelse om at fremrykke partiets landsmøde fra d. 16.-17. november til afholdelse inden Folketingets åbning; “så vi kan være klar til den nye politiske sæson. Så vi ved, hvad den politiske linje er, og hvem der skal stå i spidsen for den”.

Lars Løkke Rasmussen mener, at der er et alt for stort fokus på enkeltpersoner og arvefølgen i Venstres ledelse, og at det gør partiet “ukampdygtige”.

Derfor skal diskussionen om formandsskabet efter Løkkes mening bringes til ophør hurtigst muligt – og det kan kun ske på et landsmøde.

– Jeg ønsker at fortsætte som formand for Venstre og tage nøglerne til Statsministeriet tilbage. Jeg ønsker at fortsætte med at tegne partiet udadtil og sikre maksimal indflydelse for partiet. Derfor vil jeg søge genvalg som formand og opbakning til min politiske linje ved landsmødet.