Butikstyveri udviklede sig til røveri

af

Torsdag kl. 17.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus, hvor personalet havde fat i en butikstyv, der udviste voldelig adfærd.

En af butikkens medarbejdere havde op overvågningsvideoen set en kunde, der var i færd med at stjæle varer fra butikken. Medarbejdere fulgte efter gerningsmanden, der reagerede ved at true medarbejderen med tæsk.

Uden for butikken tog medarbejderen fat i gerningsmanden og bad ham følge med ind i baglokalet. Det fik manden til at puffe til medarbejderen, der tog kontakt til butiksvagten, og de fulgte sammen efter manden hen til Rådhusparken, hvor han fik øje på dem og råbte noget i stil med ”følger I stadig efter mig?”, hvorefter han fik hen til medarbejderne og truede med at slå dem ned, hvis de fortsatte med at følge efter ham.

Butiksvagten fortsatte med at følge efter manden, og da der i mellemtiden var blevet ringet efter vagter fik de sammen tilbageholdt manden på Skovgårdsgade og ført ham tilbage til Netto på Skt. Knuds Torv, hvorfra der blev ringet efter politiet. Den 47-årige mand blev fundet i besiddelse af flere varer fra butikken, og han blev anholdt og sigtet for røveri.