11 anholdt under politiaktion i Køge

af

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte tidligt torsdag morgen en aktion i hovedsageligt Køge-området i forbindelse med den seneste tids skudsager – 11 personer blev anholdt og flere adresser ransaget.

Anholdelserne fandt sted på adresser og opholdssteder i Køge-området samt i forskellige arresthuse og fængsler.

Politiet ransagede desuden de forskellige lokaliteter i Køge-området i forbindelse med aktionen.

Syv af de 11 anholdte blev senere på dagen fremstillet i grundlovsforhør. Her blev fire varetægtsfængslet i fire uger, og tre fik anholdelsen opretholdt i 3 x 24 timer.

– Med dagens aktion har vi lagt et endnu større tryk på de kriminelle grupperinger, som efter politiets opfattelse står bag skudepisoderne i Køge. Vi arbejder målrettet på at få stillet de ansvarlige for skyderierne til ansvar. Vi er godt tilfreds med resultatet af dagens aktion, som medvirker til at øge trygheden i Køge, men efterforskningen fortsætter for at få stillet endnu flere til ansvar og forhindre dem i at fortsætte konflikten, siger politidirektør Svend Larsen for Midt- og Vestsjællands Politi.

De resterende fire anholdte er alle blevet løsladt efter afhøringer til de sager, hvor de kunne mistænkes for en lovovertrædelse.