Mand anholdt: Sigtes for at ville begå terror i Danmark

af

En person blev anholdt, da Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste i dag gennemførte en anti-terroraktion et sted i København.

Ved et pressemøde på Politigården i København kom det frem, at den anholdte er sigtet efter Straffelovens paragraf 114 stk. 1 – den såkaldte terrorparagraf, og han skal have forsøgt at anskaffe sig både skydevåben og ammunition, med henblik på at begå terrorhandlinger i Danmark.

Det kom også frem, at der skulle være tale om et militant islamistisk motiv. Men hverken chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi eller PET’s operative chef, Flemming Drejer, ønskede at oplyse hvad målet skulle være.

Flemming Drejer oplyste, at det er PET’s opfattelse, at den anholdte agerede alene.

Den anholdte vil i morgen, torsdag, blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret og her vil dørene blive begæret lukket.