Politiet indfører skærpet strafzone i Gellerupparken

af

Der er indført strafskærpelseszone i det afmærkede område. Kort: Østjyllands Politi.

Efter flere dage med ildspåsættelser, stenkast og anden uro i området omkring Gellerupparken indfører politiet nu strafskærpelseszonen.

Den skærpede strafzone gælder fra i dag, mandag d. 8. juni kl. 22.00 og varer foreløbigt frem til tirsdag den 16. juni kl. 16.00. Ifølge Østjyllands Politi er formålet at forhindre fremtidige kriminelle handlinger og på den måde genskabe trygheden i området.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet som fx hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven som udgangspunkt bliver fordoblet, hvis den bliver begået inden for zonen.

Zonen går i det område, der er rammet ind af Åby Ringvej, Silkeborgvej, Edwin Rahrsvej, Hejredalsvej og Røgelvej.

– Vi har nu gennem flere dage set, at en gruppe uromagere påsætter brande og kaster med sten og fyrværkeri og på den måde skaber stor utryghed blandt det store flertal af lovlydige borgere i området. Vi vurderer, at strafzonen kan være et værktøj til at slå ned på de personer, der laver ballade og på den måde skabe ro for alle andre derude, siger politiinspektør Martin Løye.

Fortsætter med patruljering, efterforskning og forebyggelse
Der har siden fredag været flere tilfælde, hvor der er blevet kastet med sten, malingbomber og fyrværkeri mod betjente og politibiler, der har været stenkast mod bybusser i området, ligesom der har været påsat brande i flere containere og skraldespande.

– Det er første gang, at Østjyllands Politi benytter sig af en skærpet strafzone, og det er et skridt, vi har taget efter nøje overvejelser. Vi har brug for at få roen tilbage i Gellerup, og vi håber, at udsigten til en markant øget straf, kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. De skal vide, at vi er klar til at tage de nødvendige midler i brug for at få genskabt trygheden i området, siger Martin Løye.

Østjyllands Politi oplyser, at man fortsat vil være ekstra til stede i det vestlige Aarhus med synlige patruljer, ligesom det forebyggende arbejde og samarbejdet med Aarhus Kommune, boligforeninger og andre foreninger i området fortsætter.

Perioden for strafskærpelseszonen kan forlænges, hvis politiet mener der er behov og grundlag for det.

:NB: