53 sigtet i fartkontrol i Nordjylland

Foto: Rigspolitiet.
Mandag og tirsdag gennemførte betjente fra Nordjyllands Politis operative færdselsafdeling en hastighedskontrol i Himmerland og det viste, at alt for mange kører alt for stærkt.

Kontrollen havde fokus på både motor- og landeveje.

Den ansvarlige for kontrollen, fungerende politikommissær Thomas Ottesen oplyser, at det blev til i alt 53 sigtelser i forbindelse med hastighedskontrollen. Der var tale om bl.a. 15 betingede frakendelser af førrerretten, 32 sager som udløste klip i kørekortet og to tilfælde af kørsel uden førerret.

Flere billister og motorcykler blev målt med høje hastigheder: 184, 177, 175, 173, 172 og igen 172 km/t på motorvejsstrækninger, mens en enkelt bilist blev målt til at køre 136 km/t på landevej i en 80 km/t zone.

– Vi må desværre igen konstatere, at trafikanternes speeder-fod stadig er alt for tung. Hastigheden skal ned på vejene – så får vi færre ulykker og dem der sker bliver mindre voldsomme. Fart er farlig. Så: Sænk farten, siger en skuffet Thomas Ottesen.

Nordjyllands Politi oplyser, at man vil fortsætter de forskellige færdselskontroller hen over sommerugerne.