Statsministeren åbner for krav om mundbind – og fortsat nedlukning af nattelivet

af

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser ikke at regeringen vil indføre krav om mundbind flere steder og hun forventer ikke at åbne for nattelivet i august, som det ellers var planen.

Udmeldingen kommer i et opslag på Facebook fredag aften. I opslaget skriver statsministeren bl.a.:

“Som mange andre har jeg fulgt stigningen i smittetallene med stigende alvor – og bekymring. Vi ved fra myndighederne, at en stor del af stigningen skyldes udbruddene i Ringsted og Aarhus. Men der er også tale om en mere spredt stigning. Og vi står over for, at der ovenpå sommeren igen bliver meget aktivitet i vores samfund. Mange er kommet hjem fra ferie, er startet på arbejde, og på mandag begynder skolerne igen.

Det var et hårdt forår, vi var igennem. For mange er det – forståeligt – svært at blive ved med at holde afstand, undgå kram og håndtryk, altid huske håndsprit osv. Jeg tror på mange måder, det er menneskeligt. Men der er ingen vej udenom.

Det er nu – i disse uger – at vi hver især er med til at afgøre, hvordan vi kommer ind i efteråret. Om vi kan stabilisere stigningen i smittetallene. Og holde coronaen nede.”

Mette Frederiksen understreger vigtigheden af at holde afstand, vaske hænder eller bruge håndsprit etc. for at bryde smittekæden.

Hun afviser ikke, at regeringen vil indføre krav om brug af mundbind:

“Nu også mundbind i den offentlige transport. Jeg ved godt, at det er nyt for langt de fleste af os. Det er ikke noget, vi har været vant til her i Skandinavien. Det må vi lære.
Jeg tror kun, vi har set begyndelsen på brugen af mundbind. Og vi kan som regering ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at indføre det som krav i flere dele af samfundet.”

Mette Frederiksen gør i sit opslag opmærksom på, at Folketingets partier mødes på onsdag ot forhandler om den videre genåbning, ligesom der forhandles om hjælpepakker.