Mor og søn udsat for afpresning

Politiet hører gerne fra vidner i en sag, hvor to mænd afpressede en mor og hendes teenagesøn til at betale dem flere tusinde kroner.

En 41-årig kvinde fra Tilst ringede onsdag aften kl. 18.40 til sin 15-årige søn, som ikke var kommet hjem til aftalt tid. Da sønnen besvarede opkaldet var han tydeligt ked af det, hvorefter en ukendt mandsstemme overtog samtalen og sagde, at kvindes søn havde lavet en bule i bilen, og han ville nu have hende til at betale 5000 kroner. Det endte med at kvinden overførte nogle penge til manden via MobilePay, hvorefter drengen kom løbende hjem.

Kvindens 15-årige søn har forklaret til politiet, at han var på vej hjem ad Torstilgårdsvej i Tilst, da han bemærkede en blå personbil, der var på vej ud fra parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset ved nr. 86-90, hvor han gik, hvorefter han begyndte at løbe over vejen til p-pladsen. Passageren i den blå bil steg ud og løb efter ham og spurgte ”hvad har du gang i?”

Kort efter kom også føreren af bilen ud og bad med det samme om 5000 kr. fordi han mente den 15-årige havde lavet en bule i hans bil. De to mænd truede herefter den 15-årige til at gå med hen til et garageanlæg, hvor de tog hans taske og hans telefon, hvorefter de bad ham ringe til hans mor, så hun kunne betale de 5000 kroner. Da pengene var blevet overført fik den 15-årige besked på at gå i modsatte retning af de to personer, hvorefter han løb hjem.

Han beskriver de to personer som:

Mænd
Mellemøstlige af udseende
20-30 år gamle
Almindelig af bygning
Den ene bar solbriller, den anden havde en tatovering på den ene arm
De kørte i en blå personbil

Østjyllands Politi efterforsker sagen og er i gang med at finde frem til, hvem der har modtaget pengene. Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set de to mænd og drengen i området ved Torstilgårdsvej i Tilst onsdag aften ved 18.30-tiden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.