Falsk betjent forsøgte at snyde kvinde

Foto: Rigspolitiet.

Søndag eftermiddag blev en 72-årige kvinde fra Struer tinget om af en mand, som sagde, at han var betjent fra Østjyllands Politi. Manden forklarede, at han ringede, fordi der var sket nogle mistænkelige transaktioner på kvindens konto.

Kvinden syntes, det hele lød lidt for mærkeligt, og hun spurgte derfor, hvad manden hed til efternavn. Det fik ham til at afbryde forbindelsen og opgive sit foretagende.

På kvindens telefon fremgik det, at manden ringede fra Østjyllands Politis hovednummer, men der var altså IKKE tale om en rigtig betjent.

Lav kontrolopkald

Østjyllands Politi oplyser, at det aldrig vil være fra hovednummeret, at betjente ringer. Bliver man i tvivl om det nu også er politiet, som ringer, så kan man bede om betjentens fulde navn og afdeling og så lægge på og lave et kontrolopkald.