Mand varetægtsfængslet for trusler mod Statsministeren

En 26-årig mand fra Hobro-området er blevet varetægtsfængslet, sigtet for alvorlige trusler mod mod statsminister Mette Frederiksen.

Politiet skred til anholdelse af den 26-årige torsdag aften efter han via sociale medier havde fremsat trusler på livet mod statsministeren.

Han blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg og varetægtsfængslet i fire uger.

-Trusler af den kaliber mod statsministeren er særdeles alvorlig. Og derfor har vi i går anholdt og sigtet manden for disse trusler, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø.

Den 26-årige mand er sigtet for at overtræde straffelovens § 266 og § 119, stk. 1 vedrørende trusler, ligesom han er sigtet jf. straffelovens § 115, der kan give strafskærpelse på indtil det dobbelte, fordi truslerne i den konkrete sag er fremsat mod statsministeren.

-Dét understreger alvorligheden af sagen. Trusler på livet og lignende mod dem, der fører regeringen, er helt uacceptabel, og det skal man afholde sig fra. Gør man det alligevel, skal man påregne at blive anholdt og varetægtsfængslet, understreger politiinspektør Claus Danø.