PET har advaret Kina-kritikere mod at rejse

af

Det er ikke uden konsekvenser, at sætte sig op mod Kina. Det må fire danske Kina-kritikere sande.

Ifølge Jyllands-Posten er de fire blevet advaret af Politiets Efterretningstjeneste om, at Kina ønsker at retsforfølge dem og der er derfor blevet advaret mod at rejse til lande, hvor de risikerer at blive udleveret til Kina.

Det dejer sig om folketingsmedlemmerne Uffe Elbæk fra Frie Grønne og Katarina Ammitzbøll fra Konservative, den konservative ungdomspolitiker Anders Storgaard og Thomas Rohden, formand for det tværpolitiske Dansk Kina-Kritisk Selskab og medlem af De Radikale.

De fire hjalp sidste år med at få demokratiforkæmperen Ted Hui fra Hongkong til Danmark.

Fiktivt arrangement

Ted Hui
Ted Hui. Foto: Jorgiasalonga (CC BY-SA 4.0)

Ted Hui var løsladt mod kaution i Hongkong, da han ankom til Danmark den 1. december sidste år under påskud af, at skule deltage i flere møder med bl.a. miljøorganisationer. Men arrangementet var fiktivt og kun opfundet, for at hjælpe Hui til Danmark. Den 3. december oplyste han, at han ville gå i eksil i Storbritannien, hvortil han ankom den 5. december.

På twitter kommenterer Thomas Rohden sagen med ordene:

“Kinas chikane mod deres kritikere har nu ramt Storgaaard og jeg selv. De kan true os så meget de vil, men tavshed får de aldrig”