40-årig begik indbrud i bil – blev anholdt hjemme hos mor

af

Tirsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om tyveri fra en bil, der holdt parkeret på Godthåbsgade i Aarhus C.

En 56-årig kvinde havde været i færd med at feje sin indkørsel, da hun pludselig hørte et brag og efterfølgende kunne se en mand, der havde armen inde gennem en knust bilrude, hvorfra han hev en taske ud. Kvinden råbte efter manden, der hurtigt cyklede fra stedet i retning mod Ole Rømers Gade. Kvinden begyndte at feje glasskårende sammen, da den 28-årige kvinde, der havde parkeret bilen, ankom til stedet. Hun forsøgte straks, om hun kunne spore den Macbook, der var blevet stjålet, og hun kunne se, at den fortsat bevægede sig i området ved Gustav Wieds Vej og Paludan-Müllers Vej.

På baggrund af geografien og fremgangsmåden havde betjentene en formodning om, hvem gerningsmanden kunne være, og de kørte ud til hans mors adresse, hvor de havde mistanke om, at han kunne opholde sig, idet det passede med det geografiske område, hvor den stjålne Macbook skulle være.

Da betjentene bankede på, blev døren åbnet af den mistænkes mor. Hun nægtede dog, at sønnen skulle være at finde på adressen, men hun ville ikke lukke betjentene ind for at lede efter ham. Betjentene havde dog taget ophold på hver sin side af bygningen, og da hoveddøren var blevet lukket, kom den mistænkte mand løbende ud af haven og lige i favnen på politiet.

Under sin trøje gemte han to computere og en iPad, og i hans ene bukselomme lå der en bushammer. Den 40-årige mand blev anholdt og sigtet for tyveri fra personbil. Herefter ransagede betjentene morens adresse, hvor der blev fundet flere ting, som også formodes at stamme fra tyverier.

Den 28-årige kvinde fik alle sine ejendele igen, og politiet er nu ved at fastlægge, hvem der ejer de øvrige genstande, hvilket kan resultere i flere sigtelser mod den 40-årige mand.